Вандали викрали ікону Почаївської Матері Божої та вчинили наругу у храмі в Гніздичому

13.07.2019 19:10 45

У ніч з 11 на 12 липня 2019 року невідомі вчинили напад на храм Православної Церкви України. Розбивши вікно, проникли у храм Преображення Господнього у селі Гніздичному Збаразького району. Про це повідомив Збаразький благочинний, настоятель храму протоієрей Іван Лесик, інформує Tenews.

За словами священника, вандали осквернили найбільші святині храму, а також викрали ікону Почаївської Матері Божої.

Через напад зловмисників у храмі не відбулося богослужіння у день вшанування пам’яті святих і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. До обідньої пори на місці події працювала поліція.

Громада Гніздичного у січні перейшла з колишньої УПЦ Московського Патріархату до Православної Церкви України. Відповідне рішення було ухвалено на зборах більшістю голосів. Прихильники російської церкви неодноразово вчиняли провокації, влаштовували сутички і зривали богослужіння у храмі Преображення Господнього. Проте це не вплинуло на рішення громади перейти у лоно Єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/76492/

Следующая новость
Предыдущая новость

Термосы разных видов Соціологи: українці все більше схиляються до створення помісної Церкви В Житомире обыскали имама-чеченца в поисках оружия и экстремистской литературы Реле напряжения, защита электроприборов. Изготовление памятников под заказ

Публикации