Біля посольства Росії відбулася панахида за бійцями АТО, що були розстріляні російськими військовослужбовцями

31.08.2018 18:04 78

Біля посольства Росії відбулася панахида за бійцями АТО, що були розстріляні російськими військовослужбовцями

Чотири роки тому українські війська виходили з іловайського оточення по так званому “зеленому коридору”, зазнавши найбільших втрат через віроломні дії регулярної армії Росії. За даними Міністерства оборони України, вторгнення російських військ на територію України відбувалося протягом 24-29 серпня 2014 року, загальна кількість контингенту РФ становила 3,5 тис. чоловік особового складу, 60 танків, 320 БМД і БМП, 60 гармат, 45 мінометів, 5 ПТРК. Після оточення українських військових росіяни пообіцяли їм “зелений коридор”, проте він став для українських військових, передусім для добровольчих батальйонів, “дорогою смерті”. Українські воїни, яким гарантували “зелений коридор” для виходу із зони Іловайська, були віроломно розстріляні російськими військовослужбовцями. На сьогодні 11 військовослужбовців досі утримують у полоні, 84 вважаються зниклими безвісти.
Мітинг-реквієм розпочався гімном України. Військовий священик УПЦ Київського Патріархату о. Дмитро Поворотній, який спеціально прибув з Дніпра до столиці на поминальні заходи, звершив заупокійну літію за загиблими військовослужбовцями та помʾянув усіх поіменно.

Біля посольства Росії відбулася панахида за бійцями АТО, що були розстріляні російськими військовослужбовцями

Зі слів громадян, що зібрались під Посольством РФ, – керівник Кремля є військовим злочинцем, оскільки відправляє російські війська до України.
Напередодні, 29 серпня, на Михайлівській площі в Києві православні, протестанти, мусульмани, греко- і римо-католики також вшанували пам’ять полеглих захисників України.

Нещодавно боєць АТО Віталій Фоменко розповів про бій з росіянами під Іловайськом і молитви, які допомагали йому в полоні.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественный ремонт холодильников в Черкассах Игры в клубе Азино777 для настоящих ценителей риска Качественное оформление наружной рекламы Адвентисти готують наукову конференцію «Журналістика, медіа служіння і медіаосвіта» Blood Suckers - отличный слот для любителей азартного времяпрепровождения в нові онлайн казино

Публикации