Біля незаконного "Кримського мосту" збудують 92-метровий храм УПЦ (МП)

21.04.2018 16:13 24

Біля незаконного

Храм на честь Олександра Невського у 92 метри заввишки планується збудувати в окупованій Керчі на в'їзді до Криму з боку РФ. Відповідну угоду про передачу земельної ділянки під будівництво Феодосійській і Керченській єпархії УПЦ (Московського патріархату) у рамках "IV Ялтинського міжнародного економічного форуму" 19 квітня підписали "мер" Керчі Сергій Бороздін і митрополит Феодосійський і Керченський Платон (Удовенко), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на ТАСС.

Як розповів митрополит Платон, проект храму розробив Московський культурний центр; при цьому не було уточнено, який саме, оскільки у столиці РФ діє не одна установа з подібною назвою. Храм планується звести на в'їзді до Криму з боку РФ, на пагорбі ліворуч від т.зв. "Кримського мосту", що будується.
Ієрарх УПЦ (МП) уточнив, що мають бути проведені роботи з укріплення ґрунту, проте зазначив, що терміни початку безпосереднього будівництва доки що не визначені, і припустив, що це відбудеться або по завершенні спорудження мосту, або паралельно з ним. При цьому "мер" Керчі Бороздін заявив, що сподівається на якомога швидше будівництво храму.
Як повідомляють російські ЗМІ, храм має стати "п'ятим за висотою в Росії".
Раніше, 22 лютого, митрополит Платон попросив "адміністрацію" Керчі встановити на міській набережній пам'ятний знак на честь князя Гліба, що "міряв море по льоду від Тьмутаракані до Корчева", і провів аналогію між цією подією та будівництвом окупантами мосту через Керченську протоку.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/70886/

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ КП звітувала про переговори з Константинополем щодо автокефалії Какими особенностями обладают современные ноутбуки? Большой выбор межкомнатных дверей Большой ассортимент семян овощей и всего, что нужно для урожая Емейл-рассылки - эффективная реклама в сети

Публикации