Білоцерківську cинагогу повертають єврейській громаді

11.11.2019 14:34 0

Білоцерківську cинагогу повертають єврейській громаді

Ректор БНАУ Анатолій Даниленко запропонував передати Велику хоральну синагогу в Білій Церкві єврейській громаді з умовою, що там буде проведено ремонт.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Без табу".

Попередньо міська влада підтвердила свою участь в цьому процесі.

"Біла Церква – єдине велике місто в Україні, де жодне з будівель єврейської спадщини не були повернуті громаді. Ми просили десятиліттями, але ініціатива прийшла від влади", - написала Директор єврейської громади Нателла Андрющенко у Facebook.

Директор єврейської громади Білої Церкви висловила сподівання, що місто скоро прикрасить відновлена ​​синагога.

В особистому коментарі для JewishNews Нателла Андрющенко розповіла, як виглядає ситуація з будівництвом на єврейському кладовищі в Білій Церкві.

За її словами, письмового розпорядження від Міноборони про зупинення будівельних робіт громада досі не отримала. Члени громади періодично їздять на місце подій і стежать за тим, щоб техніка знову не почала роботу, а останки залишилися в цілості й збереглися.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/77758/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все о криптовалюте на одном портале Куда лучше отправиться отдыхать туром? В УГКЦ вперше відбувається літня школа лідерів мирянських спільнот і рухів Установка газа на авто: нюансы о которых нужно знать заранее Большой выбор качественного профильного листа в интернет-магазине «Крамбуд»

Публикации