Будь-хто в необмеженій кількості міг заповнювати від імені вірян УПЦ (МП) листи-скарги до Варфоломія

22.05.2018 10:23 18

Будь-хто в необмеженій кількості міг заповнювати від імені вірян УПЦ (МП) листи-скарги до Варфоломія

Скарги до Патріарха Варфоломія, які керівництво УПЦ (МП) просило заповняти власних вірян, видавалися десятками в одні руки. Відповідне відео виклали на сторінці “Українська Помісна Православна Церква” в Facebook, інформує «Релігійна правда».

В листівках, нагадаємо, вірні Московського Патріархату нібито протестують проти надання Томосу про автокефалію Українській Церкві.

Як йдеться в повідомленні cпільноти, “відео наочно демонструє, як в РПЦ в Україні (УПЦ (МП) – ред.) заповнювали ядерні листівки до Патріарха Варфоломія. Можна було написати і не від себе!”.

“Попередньо їхні активісти звітували про перші 10 тисяч зібраних підписів, проте ніхто не говорить про якість і достовірність! Вважаю, що більшість тих підписів – фальсифікат!”, – пише автор повідомлення у спільноті.

На відео чоловік під виглядом вірянина УПЦ (МП) в храмах на Донеччині заходить в церкви та просить видати йому бланки-звернення до Патріарха Варфоломія. Зокрема, у храмі Московського Патріархату у місті Сєвєродонецьк відбувся наступний діалог між нібито вірянином та служницею церкви:

– Я штук 25-30 візьму?

– Будь ласка. Але постарайтеся якомога швидше принести!

– А можна я за своїх знайомих заповню?

– Заповніть. Тільки, можливо, там якось почерк…

Подібна ситуація повторилася і в інших храмах УПЦ (МП).

Як повідомлялося, Українська Православна Церква Московського Патріархату надіслала єпархіям сотні тисяч листівок, які віряни мають заповнити та надіслати у вигляді звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія.

У бланках від імені вірників очільники УПЦ (МП) просять “не узаконювати розкол”, протестують проти втручання влади у справи Церкви та створення Єдиної Помісної Церкви. Окрім того, священикам розіслали пам’ятки, як пояснити людям, чому вони мають звернутися до Вселенського Патрірха.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/71210/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем кроссовки на года Качественные ортопедические матрасы по приятной цене Крещенский сочельник Как не ошибиться с выбором подарка для девушки Лікування Пролежнів: Сучасні Методи та Особливості

Публикации