Брат «в’язня Кремля» пояснив, чим допомагає архиєпископ УПЦ КП в російських тюрмах

08.06.2018 11:13 3

Брат «в’язня Кремля» пояснив, чим допомагає архиєпископ УПЦ КП в російських тюрмах

Ігор Котелянець, брат «в’язня Кремля» Євгена Панова, розповів, що Кримський архиєпископ УПЦ КП Климент (кущ), який час від часу відвідує російських політв'язнів, позитивно впливає на них, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Главком.

"У Євгена Климент був один раз. Його дуже довго не пускали, не дозволяли зустрітися, – каже Ігор Котелянець. – Звичайно, потреба в таких зустрічах у Євгена є. Тут навіть не в релігії справа. У владики Климента покликання – він заряджає силою, підтримує. Це те, що потрібно нашим політв’язням, це те, що потрібно моєму братові, те, що потрібно і Володимиру Балуху, і Олегу Сенцову. Це людська підтримка, яка потрібна кожному з нас, а їм тим паче. Бо вони рідко бачаться навіть зі своїми адвокатами. Вони перебувають в такому інформаційному вакуумі, а на них постійно тиснуть, кажучи, що вони нікому не потрібні тощо".

Ігор Котелянець бачить зміни у настрої свого брата після зустрічі з архиєпископом Климентом.

"Я пам’ятаю, як Женя змінився після того, як його відвідав архиєпископ Климент. Якщо раніше Женя на судових засіданнях виглядав виснаженим, то потім став активним. Не соромився, перебивав прокурора, говорить, доносить свою думку, ставить запитання свідкам, прокурору. Тобто у нього з’явилися сили, щоби боротися. Він зрозумів: немає сенсу просто сидіти і чогось чекати", – повідомив брат політв'язня.

Ольга Дінзе, адвокат Володимира Балуха і Євгена Панова, також пояснила: "Що стосується Олега Сенцова, то тут починає складатися якась певна практика у правовому полі. Раніше таких перешкод (для зустрічей архиєпископа Климента із українськими політв’язнями) не було. Але зараз, мабуть, відбулася якась ситуація між Московським Патріархатом і Київським Патріархатом, що позначається на звичайних людях, які потребують сповіді, спілкування із саме українськими священнослужителями... Вочевидь, це ще пов’язане з тим, що Київський Патріархат не бажає реєструватися як релігійна організація на території «Республіки Крим». Їх таким чином намагаються змусити це зробити. Але чим це завершиться наразі невідомо".

Дінзе нагадала, що архиєпископ Климент оскаржив у прокуратурі Сімферополя дії адміністрації місцевого СІЗО, направлені на його недопуск як до Панова, так і до Балуха, захисником якого разом з адвокатом він є.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71384/

Следующая новость
Предыдущая новость

Самые разнообразные игровые аппараты Неповторимые и оригинальные свадебные торты Курсовые и дипломные работы для студентов Глава УПЦ КП обговорив з владою Буковини державно-церковні стосунки Принципы гармонии в жизни

Публикации