Бойовики «ДНР» погрожують відібрати храми в УПЦ КП

26.04.2018 20:54 0

Бойовики «ДНР» погрожують відібрати храми в УПЦ КП

У Краматорську на Донеччині 25 квітня відбувся «молитовний сніданок» – зустріч голови облдержадміністрації Павла Жебрівського з представниками різних конфесій.

У заході взяли участь представники Донецької єпархії УПЦ КП, Краматорського Деканату УГКЦ, Донецького деканату РКЦ в Україні, релігійні громади Союзу Церкви Божої України, релігійні громади адвентистів Сьомого Дня, мусульманські громади, які входять до Духовного Управління мусульман України, повідомляє Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

В ході зустрічі Єпископ Донецький та Маріупольський УПЦ КП Сергій (Горобцов) повідомив про порушення прав вірян на тимчасово окупованій території – з боку окупаційної влади.

За його словами, на тимчасово окупованій території залишилося 36 парафій Української Православної Церкви Київського Патріархату, і окупанти вимагають їх перереєструвати за так званими законами так званої республіки, інакше погрожують забрати храми та видворити священиків.

Тих самих утисків зазнають віряни та священики УГКЦ: екзарху Донецький УГКЦ Степану (Меньку) не дали навіть в’їхати на тимчасово окуповану територію, щоб здійснити молитву разом зі своїми одновірцями.

Очільник області Павло Жебрівський подякував усім, хто долучився до діалогу та зазначив, що такі зустрічі дозволяють обговорити та вирішити багато питань.

«Багато, що роз’єднує представників різних Церков. Але дуже важливо, щоб ми говорили про те, що об’єднує. Сьогодні дуже важлива єдність України, як держави, як українського народу. Незалежно від того, хто якого походження – всі ми з вами громадяни України. І це насправді дуже велика річ. За даними, соціологічних опитувань – 42% мешканців тимчасово окупованої території визнають себе громадянами України. У 2016 році таких було 32%. Я думаю, що велику роль у цьому відіграють різні конфесії та течії. Церква – це та інституція, яка має працювати на збереження, мир та єдність українців», – звернувся до присутніх Павло Жебрівський.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70945/

Следующая новость
Предыдущая новость

Синод УПЦ знов перейнявся біометричними паспортами і розглянув конфлікт в єпархії Выбираем спортивную обувь правильно Архієреї Української та Польської Церков відвідали Волинь, аби підтримати парафію спірного храму Детская комната для двоих детей: фото и варианты планировки Особенности транзакций и видеослоты, как лучший вариант активных ставок

Публикации