Богослови з Бельгії проведуть у Львові відкриті семінари на тему екуменізму

27.04.2018 19:46 9

Богослови з Бельгії проведуть у Львові відкриті семінари на тему екуменізму

2 травня Аннемарі Меєр проведе семінар на тему "Екуменічне бачення Папи Франциска" (The Ecumenical Vision of Pope Francis"). Аннемарі Меєр (d-r Annemarie Mayer) - уродженка Німеччини, викладає на факультеті богослов’я та релігієзнавства Католицького університету Лювену, Бельгія. Її дослідження зосереджуються на христології та вченні про Бога, особливо у світлі інших монотеїстичних релігій, зокрема полеміки та міжрелігійного діалогу в середні віки, розуміння спасіння в сучасному контексті; а також цікавиться різними підходами до міжрелігійного діалогу та екуменічної герменевтики.

3 травня відбудеться семінар "Римо-католицька оцінка документу про "екуменізм" Всеправославного Собору на Криті" (A Roman Catholic assessment of the document on ‘ecumenism’ of the Council of Crete). Доповідач д-р Пітер де Мей (Peter de Mey), професор римо-католицької еклезіології та екуменізму факультету богослов'я та релігієзнавства Католицького університету Лювену, Бельгія. Де Мей є засновником групи досліджень II Ватиканського Собору при Американській академії релігії. У 2004-2010 роках він був секретарем, а потім президентом Societas Oecumenica, Європейського товариства екуменічних досліджень. Він також є членом ради Мережі екклезіологічних досліджень та членом міжнародної мережі римо-католицьких еклезіологів і каноністів "Петро і Павло". З 2005 року д-р Петер де Мей - член ради Національної комісії з питань екуменізму (і його президент з 2010 року) та співголова Комісії з діалогу з Об'єднаною протестантською церквою в Бельгії. У 2010 році Ватикан висунув його як члена міжнародного католицько-реформованого богословського діалогу.

Мова лекцій - англійська. Вхід вільний.

Початок подій о 16:00. Місце: сем. кім. 101, Філософсько-богословський факультет УКУ, вул. Хуторівка, 35а.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Як домогтися взаєморозуміння і ефективно вирішувати чоловічі проблеми Постельное белье Viluta – для соотечественниц, ценящих комфорт Купить зажигалку зиппо на bird.in.ua «Несмотря на коварства, создаваемые врагами», на «православном байк-шоу» в Севастополе покажут книги «о связи Чечни с Матерью Россией» Ваш профессиональный помощник в бракоразводном процессе

Публикации