Благочиння колишньої УПЦ КП в Німеччині відмовляється переходити в Константинопольський Патріархат

07.03.2019 18:50 6

Благочиння колишньої УПЦ КП в Німеччині відмовляється переходити в Константинопольський Патріархат

Німецьке благочиння колишньої УПЦ КП з центром в Кельні відмовилося від переходу під юрисдикцію Константинопольського Патріархату, повідомив 5 березня в Facebook благочинний протоєрей Володимир Чайка.

"Хороша новина. На нашому парафіяльному зборах, що відбулися 17 лютого, ми також проголосували за приналежність Києву », - написав він, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сredo.press.

Пізніше о. Володимир повідомив про свою зустріч з главою ПЦУ митрополитом Єпіфанієм (Думенком) у Києві, якому він передав волевиявлення своєї громади «щодо юрисдикційної приналежності».

Двома днями раніше Предстоятель ПЦУ заявив, що процес передачі зарубіжних парафій колишньої УПЦ КП Вселенському Патріархату вже йде. «Просто, можливо, це не оприлюднюється офіційно. Ми ведемо переговори, спілкування. Це відразу неможливо зробити. Але вже зараз, наприклад, в Європі є багато парафій, які самостійно виявили бажання підкорятися Вселенському Патріархату », - заявив митрополит Єпіфаній.

Томос про автокефалію ПЦУ, дарований 6 січня, прямо наказує передачу всіх зарубіжних установ цієї Церкви (тобто колишніх парафій УПЦ КП і УАПЦ) в юрисдикцію Константинопольського Патріархату.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/74994/

Следующая новость
Предыдущая новость

Онлайн-обучение на музыкальных инструментах Сучасні елеватори Универсальное и комфортное онлайн казино Американские металлоискатели GARRETT в Украине Выбор и покупка кухонного ножа

Публикации