Благочинний УПЦ (МП) привітав кримчан "з поверненням додому, до Росії"

21.03.2019 9:30 6

17 березня у севастопольському Будинку офіцерів флоту відбулася церемонія нагородження лауреатів міжнародної громадсько-патріотичної акції "Є така професія – Батьківщину захищати" з нагоди 5-річчя окупації Криму Росією. Урочистості відбулися за підтримки севастопольського "відділення партії "Єдина Росія" та Всеросійської ГО "Бойове братство".

Серед почесних гостей на церемонії був присутній благочинний Севастопольського округу УПЦ МП протоєрей Сергій Халюта, інформує "Невільний Крим".

Вітаючи всіх із річницею "повернення до Росії", о. Сергій Халюта виголосив промову: "Я сердечно вітаю вас із цим особливим днем, який за правом можна назвати початком збирання земель російських. Я твердо вірю, що Господь наш у день Торжества Православ'я, який ми сьогодні згадуємо, дарує нам відродження нашої великої держави російської, російського духу, тому що російський народ і держава російська є носіями християнських, Божественних і державних цінностей. Я сердечно дякую вам, любі севастопольці, за ту мужність, яку ви виявили у 2014 році, за ту самовідданість, з якою ви вийшли на площу Нахімова і прийняли рішення щодо того, що ми мусимо повернутися додому".

У свою чергу "секретар регіонального відділення партії "Єдина Росія" Дмитро Саблін подякував о. Сергію та духівництву Севастопольського благочиння УПЦ МП за "молитовну працю у 2014 році" та вручив йому диплом лауреата і статуетку "святого благовірного" князя Олександра Невського.

Того ж дня у Свято-Володимирському соборі у Херсонесі відбулося нагородження о. Сергія Халюти орденом канонізованого РПЦ адмірала Федора Ушакова, врученим представниками "самооборони Криму" та російської асоціації силових структур "Воїн", яка є засновницею нагороди спільно з Мордовською митрополією РПЦ. Зазначається, що кожний орденський знак освячується на мощах Ушакова, що спочивають у Санаксарському монастирі. Загалом на честь 5-річчя "російської весни" у Севастополі зазначену нагороду за "заслуги перед містом" отримали 25 людей.

Раніше, 15 березня, о. Сергій Халюта разом зі своїм помічником протоєреєм Стефаном Сломчинським і керівником відділу освіти Севастопольського благочиння протоєреєм Михайлом Вікторовим узяв участь у спільному засіданні Ради Держдуми РФ та "законодавчого зібрання Севастополя", що відбулося у театрі імені Луначарського з нагоди 5-річчя "возз'єднання Криму з Росією".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/75134/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшая офисная мебель Квартирный переезд: «Абрикос» превратит проблему в праздник Правильный подход к инвестициям Как же обнаружить неисправность топливного бака Двухъярусные кровати для детей на любой вкус и бюджет от производителя

Публикации