Без України Росія втратить основу для змагання з Константинопольським Патріархом за першість, - Патріарх Філарет

22.06.2018 18:54 6

Без України Росія втратить основу для змагання з Константинопольським Патріархом за першість, -  Патріарх Філарет

Патріарх Філарет зазначив, що Москва глибоко занепокоєна, бо може втратити статус найбільшої Церкви. Для Російської Федерації надзвичайно важливо зберегти вплив на Україну через Церкву.

Про це в інтерв'ю виданню "Голос України" сказав Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет, інформує РБК-Україна.

"Без України Росія втратить основу для змагання з Константинопольським Патріархом за першість. Нині Московська Церква претендує на перше місце у світовому православ'ї, бо вона найбільша. Тому нині, коли постало питання про надання Томосу Українській Церкві, Москва глибоко занепокоєна, бо може втратити статус найбільшої Церкви, основу для боротьби з Константинопольським Патріархом за першість. Ось чому кинуто всі сили на те, щоб не допустити надання нам Томосу. Для Москви надзвичайно важливо зберегти вплив через Церкву на Україну", - зазначив Філарет.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71570/

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино Cosmolot множество игр и отличные бонусные предложения На аукціоні продають богослужбове приміщення УПЦ УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції Большой выбор качественных электрокаминов от мировых производителей Типы независимого аудита

Публикации