Без обману керівництво УПЦ (МП) не може зібрати Собор єпископів, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

15.11.2018 9:39 9

Без обману керівництво УПЦ (МП) не може зібрати Собор єпископів, - архиєпископ Євстратій (Зоря)

Речник Київського Патріархату висловив припущення, що керівництво УПЦ (МП) використало запрошення Президента для того, аби зібрати усіх єпископів на Собор і засудити автокефалію. Без такого запрошення значна частина архиєреїв УПЦ (МП) просто не приїхали б до лаври.

Про це єрарх УПЦ КП написав у себе на Фейсбуці.

Архиєпископ Євстратій нагадав про невдало проведену нараду у серпні цього року, на якій єпископи нібито підписалися проти автокефалії від Костантинополя.

«Отже, після такої історії та всім відомих рішень Вселенського Патріархату по Україні - доволі сумнівною була можливість зібрати знову єпископат МПвУ для «осудження автокефалії». Адже кілька десятків архиєреїв могли просто «захворіти». А це підірвало би значимість самих заяв. Тому потрібен був привід зібрати єпископат так, щоби архиєреї насправді не знали, для чого їх збирають», - зазначив він.

Приводом зібрати усіх єпискоів послужило запрошення Президента.

«Ось цей привід і вирішили, очевидно після узгодження з Москвою, використати для того, щоб зібрати єрархів МПвУ - але зі своєю метою: «засудити Томос і Вселенського Патріарха», - висловив припущення архиєпископ.

«З одного боку ситуація - вельми неприємна. Але з іншого боку - вона добре демонструє РЕАЛЬНИЙ стан справ серед єрархії МПвУ: без обману навіть зібрати Собор Єпископів керівництво Митрополії вже не здатне!» - Наголосив речник УПЦ КП.

«Ззовні зараз все це виглядає, як «монолітність рядів». Але насправді МПвУ - більше нагадує КПРС в липні 1991 р. Могутню, єдину - і за пару кроків від саморозпаду», - додав архиєпископ Євстратій (Зоря).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73487/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вулкан казино онлайн - официальная страница wulcan.org.ua Пряжа по самой выгодной цене Быстрый, недорогой и качественный ремонт холодильников в Днепре Увлекательные горящие туры за границу Удобные и теплые зимние куртки для мужчин

Публикации