Баптисти України розповіли про досвід служіння палаточної євангелізації «Світло на Сході»

16.03.2018 14:34 21

Баптисти України розповіли про досвід служіння палаточної євангелізації «Світло на Сході»

На початку конференції лунала проповідь Володимира Омельчука, пастора церкви «Храм миру», м. Київ. Пастор Володимир привернув увагу присутніх до необхідності мати тісні стосунки з Богом, адже лише Бог здатний наділити служителів потрібною силою для досягнення неспасенних душ. Будо порушено проблему плодоносності у служінні.
За словами спікера, усі переймаються про інструмент, через який можна отримати результат, але секрет рясної плідності в дійсності знаходиться у відповіді на запитання, хто саме здійснює служіння. Володимир закликав служителів не надавати надто великого значення методам благовістя, а краще загострити увагу на те, хто і з яким серцем та мотивами проголошує істину.
Першим із презентованих на конференції методів евангелизму, було служіння Палаточної євангелізації від місії «Світло на Сході». Його презентував Олег Лукашов, який відповідає за Палаточну місію по Західній Україні. Він поділився свідченням, яким чином Бог привів його до цього служіння. Також розповів, як саме на практиці проводяться євангелізації за участю їхньої команди.
Одним із присутніх на конференції був молодий служитель та місіонер Олександр Щербук, який поділився власним свідоцтвом про те, як брав участь у служінні Палаточної місії в одному із населених пунктів Рівненської області. Він сказав, що саме в процесі даного служіння відчув, що Бог кличе його на місіонерську діяльність. Пройшло зовсім не багато часу і він зі своєю сім’єю переїхали місіонерами до Польщі. За словами доповідача, потрібні методи, котрі будуть відповідати на інтереси сучасності.
Подружжя Кісарців Володимир та Лора розповіли про те, як проводять англійську школу з метою познайомитися з новими людьми, зав’язати стосунки та запрошувати на християнські заходи. Володимир розповів, що через даний метод благовістя до Господа прийшло немало людей. Але наголосив, що найбільш важливим у проведенні школи, є служіння помісної церкви, через особисту працю з людьми.
Про служіння «Від серця до серця» розповів Валерій Бєляєв, голова комітету благовістя у ВСЦ ЄХБ. Свою презентацію служитель розпочав із проголошення місії: «Ми існуємо, щоб допомагати церквам через учнівство примножувати лідерів благовістя». Основною формою їхньої праці є проведення 3-х денного семінару та практики благовістя. Особливо цінними були наступні практичні поради для служителів-благовісників:
- Бути сіллю, але не залишатися в сільничці,
- Будувати стосунки, а не проекти,
- Проповідувати Євангеліє, а не «загальнолюдські цінності»,
- Вести людей до близьких стосунків з Богом, а не до виконання правил та традицій,
- Запропонувати молоді служити Богові, а не просто займати їх діяльністю,
- Служити потребам суспільства,
- Молитва! Молитва! Молитва!
Пастор Володимир Омельчук також поділився методами особистого благовістя. Перший метод − це читання з підзвітністю. Ідея полягає в тому, щоб пропонувати людям щоденно читати Біблію та ділитися своїми роздумами. Володимир зауважив, що саме через Писання у людини з’являється віра. Також запропонував використовувати брошуру «Чи хороша ви людина?», яка на основі 10-ти заповідей відкриває перед людиною її гріховність, а також вказує на вихід у Христі.
Ще одним методом є переказ історії Ісуса Христа про двох будівничих, які мали різний фундамент та зовсім відмінні наслідки після бурі. Кожна людина закладає основи для свого життя, тому, розповідаючи дану історію із Писання, треба дати можливість людині переглянути її фундамент. І коли людина погоджується, що потрібна інша основа – запропонувати їй цінності Божого Слова.
Також на конференції була частина для запитань та відповідей зі спікерами Валерієм Бєляєвим та Володимиром Омельчуком.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Экскурсии из Москвы по разным городам России Шахтные котлы Холмова от «Тепло Пром» Лечение наркомании в Одессе Преимущества работы в ломбарде. Огромный выбор чехлов для Xiaomi Redmi Note 4 и не только

Публикации