Баптисти доставити близько 90 тонн гуманітарного вантажу на Донбас

21.07.2018 1:04 0

Баптисти доставити близько 90 тонн гуманітарного вантажу на Донбас

Упродовж трьох останніх років понад півтори тисячі тонн гуманітарних вантажів отримали мешканці Донеччини та Луганщини через український Союз євангельських християн-баптистів.
Таку допомогу євангельсько-баптистське братство змогло реалізувати спільно з церквами, об’єднаннями та партнерськими організаціями. Зокрема такими як Європейська баптистська федерація, німецька благодійна організація «Хліб для світу» (BROT FÜR Die Welt) , «Німецька баптистська допомога», «Допомога під час катастроф» . Також допомога надходила з церков та місій Америки і Канади. Враховуючи нещодавній вантаж поточного місяця, загалом благодійну допомогу вже отримали 170 тисяч осіб на Донеччині та Луганщині.
Допомога призначена для усіх, хто опинився у великий нужденності та знаходиться на межі виживання. Це стосується мешканців так званої сірої зони, території, підконтрольної Україні. Є населенні пункти, де хліб завозиться не частіше, ніж раз у тиждень.
Гуманітарні проекти поширюються на сім’ї з неповнолітніми дітьми, на тимчасово переселених, людей з обмеженими можливостями, багатодітних сімей та людей похилого віку.
«На жаль, з 1 липня 2015 року влада «Л/ДНР» заборонили провезення гуманітарних вантажів з України на непідконтрольну їй територію, тому ми безумовно шкодуємо про це. Однак ми здійснюємо допомогу настільки, наскільки дозволяють нам сили, можливості і ресурси упродовж чотирьох років військового конфлікту» − розповідає Володимир Іваницький, координатор відділу гуманітарних проектів Всеукраїнського союзу церков ЄХБ.
Для роботи з гуманітарним вантажем баптистське братство має два логістичні центри в обидвох областях. Звідси вантажі розподіляються на великі церкви таких міст, як Бахмут, Костянтинівка, Лисичанськ, Маріуполь та інші. І вже з цих церков йде розподіл на малочисельні та сільські церкви. Також місцеві служителі доставляють допомогу у віддалені села, на хутори, туди, де населення має потребу.
Відтак гуманітарна допомога поширюється не через відділи соціального захисту чи інші організації, а за допомогою місцевих євангельсько-баптистських громад. Волонтери з церков, які беруть участь у цьому служінні, нерідко наражаються на небезпеку, оскільки працюють по всій лінії розмежування, де присутні вибухи снарядів і мін.
Люди не лише потребують харчових та гігієнічних наборів, засобів обігріву та ліків. На цих територіях є поширеною передчасна смерть від стресових переживань, інсультів та інфарктів. Тому слова підтримки, розради, підбадьорення є великою допомогою від віруючих людей з відкритим і чуйним серцем. Волонтери дарують людям надію, щоб кожен дізнався про іншу перспективу – мир і розраду в Ісусі Христі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Современная криптовалюта простым языком Качественная чистка вашего ПК Диван еврокнижка Меркурий – идеальный вариант для небольшого помещения Срочный ремонт смартфонов Xiaomi в СкайМи Громкая новинка от Gucci: свитер-балаклава

Публикации