Баптисти відправили на Донбас 90 тонн гуманітарної допомоги

21.07.2018 12:15 6

Баптисти відправили на Донбас 90 тонн гуманітарної допомоги

Віряни Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів у рамках чергового гуманітарного проекту, який стартував у липні, доставили близько 90 тонн вантажу на схід України. Отримати харчові та гігієнічні набори цього разу зможуть близько 20 тис. дітей та дорослих.

Загалом, як повідомляє прес-служба ВСЦ ЄХБ, упродовж трьох останніх років мешканці Донеччини та Луганщини отримали понад півтори тисячі тонн гуманітарних вантажів.

Таку допомогу євангельсько-баптистське братство змогло реалізувати спільно з помісними церквами, об’єднаннями та партнерськими організаціями. Зокрема такими, як Європейська баптистська федерація, німецька благодійна організація «Хліб для світу» (BROT FÜR Die Welt), «Німецька баптистська допомога», «Допомога під час катастроф» .

Враховуючи нещодавній вантаж поточного місяця, загалом благодійну допомогу вже отримали 170 тисяч осіб на Донеччині та Луганщині.

Допомога призначена для усіх, хто опинився у великий нужденності та знаходиться на межі виживання. Це стосується мешканців так званої сірої зони, території, підконтрольної Україні. Є населенні пункти, де хліб завозиться не частіше, ніж раз у тиждень.

Гуманітарні проекти поширюються на сім’ї з неповнолітніми дітьми, на тимчасово переселених, людей з обмеженими можливостями, багатодітних сімей та людей похилого віку.

«На жаль, з 1 липня 2015 року влада «Л/ДНР» заборонили провезення гуманітарних вантажів з України на непідконтрольну їй територію, тому ми безумовно шкодуємо про це. Однак ми здійснюємо допомогу настільки, наскільки дозволяють нам сили, можливості і ресурси упродовж чотирьох років військового конфлікту» − розповідає Володимир Іваницький, координатор відділу гуманітарних проектів Всеукраїнського союзу церков ЄХБ.

Для роботи з гуманітарним вантажем баптистське братство має два логістичні центри у цих двох областях. Звідси вантажі розподіляються на великі церкви таких міст, як Бахмут, Костянтинівка, Лисичанськ, Маріуполь та інші. І вже з цих церков йде розподіл на малочисельні та сільські церкви. Також місцеві служителі доставляють допомогу у віддалені села, на хутори, туди, де населення має потребу.

Відтак гуманітарна допомога поширюється не через відділи соціального захисту чи інші організації, а за допомогою місцевих євангельсько-баптистських громад. Волонтери з церков, які беруть участь у цьому служінні, нерідко наражаються на небезпеку, оскільки працюють по всій лінії розмежування, де присутні вибухи снарядів і мін.

«Люди не лише потребують харчових та гігієнічних наборів, засобів обігріву та ліків. На цих територіях поширеною передчасна смерть від стресових переживань, інсультів та інфарктів. Тому слова підтримки, розради, підбадьорення є неоціненою допомогою від віруючих людей», - зазначає прес-служба ВСЦ ЄХБ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/charity/71887/

Следующая новость
Предыдущая новость

Природа вирусного гепатита С, комплексная терапия с применением индийских дженериков Чем отличаются фирмы-упаковщики автозапчастей? Как освоиться иностранцу в Украине? Сыграйте на онлайн игральных автоматах на сайте онлайн казино Slots-Doc-com Быстрые кредиты онлайн

Публикации