Архієпископ УПЦ КП відкрив для дітей Херсонщини виставу в Ляльковому театрі, а митрополит УПЦ (МП) відвідав дитячий інтернат на Буковині

16.04.2018 14:52 3

Архієпископ УПЦ КП відкрив для дітей Херсонщини виставу в Ляльковому театрі, а митрополит УПЦ (МП) відвідав дитячий інтернат на Буковині

Для дітей Херсонщини підготували театралізовану гру «Пригоди Вінні Пуха та його друзів» і виставу «Хто вкрав писанки?» у виконанні студентів 3 курсу факультету культури та мистецтв Херсонського державного університету. Серед великої кількості малечі були діти військовослужбовців Збройних сил України, учасників АТО, волонтерів.
Таке свято вже традиційно проводиться до Великодня у рамках спільного благодійного проекту Української Православної Церкви Київського Патріархату, Херсонського державного університету та Театру ляльок за підтримки обласної державної адміністрації.

Присутній на святі очільник Херсонської і Таврійської єпархії УПЦ КП архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент (Кущ), вітаючи дітей перед початком вистави, сказав: «Чемність дає вам Господню любов і благодать. Ця казка розповідає про сили добра і зла, серед яких завжди перемагає саме добро, адже тільки роблячи добрі, світлі справи, людина буде під захистом, матиме здоров’я та щастя. Саме цього бажаю усім діткам і батькам Херсонщини й України».
Впродовж заходу діти грали у різні ігри, танцювали, брали участь у конкурсах, а також розглядали виставку малюнків зовсім юних учнів художньої школи. По завершенню вистави на кожного чекали подарунки – олівці, фломастери, розмальовки та багато іншого, які допомогли зібрати представники духовенства та настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії Ігор Семеніхін.
А 15 квітня по завершені недільного богослужіння у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі (Чернівецька обл.) глава УПЦ (МП) митрополит Онуфрій відвідав лікувально-реабілітаційний дитячий центр «Надія, віра і любов», що діє при обителі, та дитячий інтернат у селі Молниця, яким опікується Банченський монастир.

Архієпископ УПЦ КП відкрив для дітей Херсонщини виставу в Ляльковому театрі, а митрополит УПЦ (МП) відвідав дитячий інтернат на Буковині

Главу УПЦ (МП) супроводжували намісник монастиря архієпископ Банченський Лонгин (Жар), єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій (Дудка), єпископ Хотинський Веніамін (Міжінський).
Для гостя вихованці дитячих будинків виконали пасхальні піснеспіви. Глава УПЦ привітав дітей та їхніх вихователів із Христовим Воскресінням, вручив кожному великодні подарунки і благословив. Такі візити предстоятеля у дитячі будинки на Буковині вже стали традиційними.
Постійний догляд за дітьми-сиротами забезпечують насельниці жіночого монастиря на честь Боянської ікони Божої Матері.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Специализированный пансионат для больных деменцией в Киевской области Лазерная стоматология в Полтаве Алматы – удивительный город контрастов Что такое биткоин майнер? Бесплатная наркологическая клиника

Публикации