Архієпископ УПЦ КП благословив делегатів конференції кримськотатарського курултаю

14.11.2018 19:30 3

Архієпископ УПЦ КП благословив делегатів конференції кримськотатарського курултаю

Владика Климент назвав «знаковим» факт скликання конференції Курултаю, оскільки, за його словами, «це дає надію для політв'язнів у тюрмах Криму і Росії».​ Він нагадав, що на сьогодні в камерах СІЗО Сімферополя «перебувають пліч-о-пліч українці і кримські татари».
Надаючи слово архієпископу Клименту, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров нагадав, що в 2000-х роках, коли кримські татари ініціювали будівництво Соборної мечеті в Криму і оголосили акцію «від кожного мусульманина по одному каменю для будівництва мечеті», то одним з перших на цю акцію відгукнувся архієпископ Климент, який привіз кілька каменів для будівництва мечеті.
Владика Климент підкреслив важливість того, що «наше майбутнє будується не на піску, а на таких каменях».
Перед початком конференції Курултаю кримськотатарського народу VI скликання її учасників також благословили муфтій Духовного управління мусульман України «УММА» Саїд Ісмагілов і муфтій ДУМ АРК Айдер Рустемов.
Перший Курултай кримськотатарського народу був обраний у листопаді 1917 року. З 9 до 26 грудня 1917 року працював як національні установчі збори, де ухвалили Основні кримськотатарські закони. Курултай кримськотатарського народу відновив свою діяльність у 1991 році в процесі повернення корінного народу до Криму. В Україні його визнано вищим представницьким органом кримських татар.

Наступного дня, 13 листопада, глави УПЦ КП та УГКЦ привітали лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафу Джемілєва з 75-річчям.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Доверяйте вопрос разработки сайтов профессионалам Полезные советы по дому, саду и даже интернету всегда под рукой Сифоны для душевых Як оцінити якість деревини до електронних торгів Казино Поинт Лото для азартных онлайн игр на сайте tankionlinehackclub.com

Публикации