Архітектори обіцяють продовжити боротьбу проти самобуду біля Десятинки

09.02.2018 15:23 3

Архітектори обіцяють продовжити боротьбу проти самобуду біля Десятинки

Архітектори Олексій Шемотюк і Олександр Горбань, яких підозрюють у підпалі споруди УПЦ (МП) у центрі Києва, планують продовжити боротьбу з незаконною забудовою в юридичній площині та розраховують на підтримку з боку місцевої влади.

Про це під час прес-конференції поінформував архітектор Олексій Шемотюк, повідомляє Укрінформ.

"Ця акція і цей процес не має жодного релігійно підтексту, це все відбувається в громадській площині і мета нашої акції - привернути увагу до жахливого факту присвоєння історичної спадщини Російською Федерацією", - сказав Шемотюк.

За його словами, ця незаконна забудова знаходиться в історичній зоні Києва.

"Стосовно цієї акції і даної малої архітектурної форми. Ми всі знаємо, що вона збудована на місці археологічної, культурної пам’ятки, а саме на фундаменті Десятинної церкви. І в України є певні міжнародні зобов’язання, зокрема перед ЮНЕСКО щодо збереження цього світового спадку і те, що там велося незаконне будівництво - пряме порушення тих міжнародних зобов'язань, які взяла на себе Україна", - зазначив він.

Як зазначив архітектор Олександр Горбань, акція проти незаконної забудови історичного місця об’єднала людей різних політичних поглядів. "Це важлива і болюча тема", - сказав Горбань.

Нагадаємо, у суботу, 3 лютого, близько двох сотень активістів провели акцію поряд з каплицею біля фундаменту Десятинної церкви на території Національного музею історії України.

Акція була проведена на підтримку арештованих раніше двох архітекторів Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка, яких звинувачують у спробі підпалу каплиці.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/70045/

Следующая новость
Предыдущая новость

Священник УПЦ в Крыму просит оккупационные власти открыть нудистский пляж Аренда яхты в Днепре Обменный пункт наличных в Харькове Качественные просмотры на ютуб от живых людей Успешная товарная биржа PolonEX

Публикации