Архиєрейський Собор УПЦ КП визначився з кандидатурою на пост Глави нової Церкви

13.12.2018 20:00 18

Архиєрейський Собор УПЦ КП визначився з кандидатурою на пост Глави нової Церкви

13 грудня 2018 р. у Патріаршій резиденції в Києві під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося засідання Архієрейського Собору УПЦ Київського Патріархату.

Собор заслухав інформацію про підготовку до Об’єднавчого Собору, який 15 грудня 2018 р. скликається у Святій Софії Київській. Було ухвалене рішення взяти участь в Соборі у складі єпископату, представників від кліру, мирян та ченців, відповідно до благословення Вселенського Патріарха Варфоломія. Про це інформує центр інформації УПЦ КП.

Як стало відомо РІСУ з власних джерел, Архиєрейський Собор вже визначився з кандидатом від УПЦ КП на пост Глви нової Церкви. Ця кандидатура буде представлена на Об’єднавчий Собор, який відбудеться 15 грудня.

Ім’я кандидата від УПЦ КП наразі не розголошується.

Як РІСУ повідомляла, архиєпископ Євстратій в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі Україна" зазначив, що усі єрархи УПЦ КП прийдуть на собор 15 грудня. Кожен візьме з собою двох людей: одного клірика і одного ченця або мирянина.

"У нас є єдина пропозиція щодо кандидатури, яку запропонують Об’єднавчому Собору", - сказав речник УПЦ КП.

Він зазначив, що голосування на соборі буде таємним.

Вселенський Патріарх Варфоломій передасть Томос про автокефалію Української православної Церкви особисто обраному предстоятелю об'єднаної Православної церкви в Україні 6 січня 2019 року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/73891/

Следующая новость
Предыдущая новость

Автомобильная заправочная станция на погранпереходе «Котловка» Удобный и практичный встраиваемый холодильник Склады и ангары от ЮгАгроСоюзПром Виртуальные казино Украины - лучший способ отвлечься от повседневных забот Чудотворная икона в помощь от пагубной зависимости

Публикации