Архиєпископ ПЦУ Климент подав касацію щодо виселення з храму в Криму

19.09.2019 6:19 0

Архиєпископ ПЦУ Климент подав касацію щодо виселення з храму в Криму

Архиєпископ Кримської єпархії Православної Церкви України Климент подав касаційну скаргу до суду в російській Калузі на рішення російського 21-го арбітражного апеляційного суду в Севастополі, який залишив у силі рішення про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору ПЦУ в Сімферополі.

Про це 17 вересня Крим.Реалії розповів сам архиєпископ Климент.

«Це їхня судова система: спочатку документи подаються до суду першої інстанції в Сімферополі, а потім уже в Севастополь, в апеляційний суд, або в Калугу. Залежить від того, яку заяву подано», – сказав архієпископ Климент.

За його словами, документи відправили минулого тижня.

30 серпня архієпископ Климент повідомив, що російський 21-й арбітражний апеляційний суд у Севастополі залишив чинним рішення про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору ПЦУ в Сімферополі.

29 серпня повідомлялося, що понад 50 відсотків прихожан ПЦУ в Криму надіслали звернення до Комітету з прав людини ООН щодо «захоплення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира та Ольги в Сімферополі».

Раніше архієпископ Климент сказав, що підконтрольна Кремлю влада Криму наполягає на припиненні будь-яких договорів з Кримською єпархією Православної церкви України.

Управління Кримської єпархії Православної церкви України оскаржило рішення російського Арбітражного суду Криму за позовом Мінмайна Криму про розірвання договору оренди приміщень кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.

За словами архиєпископа Климента, майно собору в Сімферополі після рішення суду про передачу в користування російського Мінмайна Криму, було «розграбоване і розламане». Російська влада публічно не коментує цю ситуацію.

У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла в Православну церкву України (ПЦУ).

Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року зажадало звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.

Підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму 28 червня зобов'язав передати в користування російського Мінмайна Криму приміщення собору. Архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент повідомив, що оскаржуватиме це рішення.

У середині червня в будівлі храму почалися будівельні роботи, ініційовані Мінмайна Криму та без узгодження з Кримською єпархією.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/77179/

Следующая новость
Предыдущая новость

Игровые автоматы X-казино Программа 1С Только самое лучшее от марки Тойота Глава УГКЦ у Краматорську: «Парафії УГКЦ Східної України є дорогоцінними перлинами в короні Вселенської Церкви» Выбор и покупка 4G модема

Публикации