Архиєпископ ПЦУ в Криму: Нова влада повинна продовжити курс на утвердження України

25.07.2019 10:31 48

Окупанти у Криму намагаються знищити Українську Православну Церкву – єдиний осередок українства, що зберігся з 2014 року. Водночас нова влада повинна продовжити курс на утвердження України, бо за незалежність заплатили дуже велику ціну.

Напади на Православну церкву України на окупованому півострові – це удар не лише по релігійній свободі. На цьому наголосив архиєпископ Кримської єпархії Православної Церкви України Климент в інтерв'ю "Голос Америки".

Він додав, що це удар по жителях півострова, які ідентифікують себе як українці. Однак Климент каже, що не припинить своєї діяльності – навіть попри знищення Церкви, виселення з приміщення і реальну загрозу арешту. Каже, що готовий служити навіть на вулиці, якщо доведеться.

Люди приходять до церкви, страху немає. Страх був спершу в 2014–2015 роках, тоді була невизначеність, люди не знали, що робити, як, куди їхати чи залишатись у Криму. Зараз, слава Богу, ситуація з 2015 року була відносно спокійна, люди приходять, моляться, на великі свята до трьох тисяч людей приходить під час святкових богослужінь, – розповів Климент.

Архиєпископ також зазначив, що до церкви ходять навіть багато російськомовних, які приїхали на окупований півострів з Росії.

"Їм подобається той спокій, який царює в церкві, бо ми не займаємось політикою, ми ні за кого не агітуємо, ми молимось Богу," – пояснив він.

Водночас Климент звернувся до нової української влади і наголосив – "вона повинна зрозуміти, владою у якій країні вона хоче бути". Священнослужитель наголосив – українці мають велике коріння і страшну історію. За незалежність заплатили і зараз платимо дуже велику ціну – тому нехтувати цим не можна.

Якщо в державі Україна, то вона повинна, по-перше, зберегти, те що було зроблено і збережено, починаючи з 2014 року. Потім, якщо у нової влади є якісь претензії до старої влади, – потрібно не критикувати, не знищувати, а виправити і продовжити курс на утвердження держави Україна як держави, яку б поважали і цінували у всьому світі,– додав архієпископ.

Так званий суд в окупованому Криму вирішив відібрати в Кримської єпархії ПЦУ її головний храм – кафедральний собор Святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги в Сімферополі. Будівлю мають передати у користування так званого міністерства майна у системі російської влади. Окрім того, Кримська єпархія ПЦУ також має сплатити судові збори на суму в 12 тисяч рублів (майже 5 тисяч гривень). Про це інформує 24 канал.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/76616/

Следующая новость
Предыдущая новость

Торговые полки и стеллажи, готовые модели и под заказ в Киеве Футбольные бутсы Качественное и недорогое строительство саун Види оздоблювальних каменів Лечебный гриб линчжи по оптимальной цене

Публикации