Архиєпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування на прохання Митрополита Епіфанія

18.12.2019 6:09 0

Архиєпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент призупинив голодування на прохання Митрополита Епіфанія

Архиєпископ Кримської єпархії Православної Церкви України Климент призупинив голодування, оголошене з вимогою до влади врегулювати питання захисту релігійних прав українців в окупованому Росією Криму. Про це він повідомив під час пресконференції у Києві. Про це повідомляє ТСН.

"Я на початку минулого тижня змушений був оголосити голодування і провести одиночний пікет під стінами Кабміну... Я розпочав голодування за права вірян Православної церкви України у Криму, за їхні права молитися Богу, яких нас позбавляє Росія", - наголосив архиєпископ.

За словами владики, українська влада за час окупації півострова не захистила права вірян у Криму.

"Церква все зробила, блаженніший митрополит Епіфаній все, що міг, зробив... У блаженнішого відбулися розмови з президентом України, з міністром культури, членами уряду, під час яких неодноразово обговорювалося це питання, але, на превеликий жаль, нас не чують в Україні", - додав Климент.

Водночас архиєпископ зазначив, що тимчасово призупиняє голодування на прохання митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

"Добровільно я з приміщення церкви не піду, я буду добиватися ухвалення урядом та Верховною Радою України нормативно-правових актів, які би захистили наші права... Але в неділю блаженніший митрополит Епіфаній просив мене призупинити голодування, я не можу піти проти волі блаженнішого, і призупиню голодування, але на певний час - до вирішення питання. Якщо я знову побачу, що питання не буде вирішуватися, то я продовжу голодування... Бо шість років обіцянок та заяв з боку влади вже переповнюють чашу терпіння", - сказав він.

Окремо владика звернувся до Міністерства закордонних справ та міністра Вадима Пристайка з вимогою виступити із заявою і скерувати до РФ ноту протесту через порушення прав вірян у Криму, чого за роки окупації півострова не робилося ще жодного разу.

Нагадаємо, початок голодування архиєпископ оголосив 10 грудня під час пікету Кабміну. Владика вирішив вдатися до таких дій через бездіяльність уряду щодо підтримки та захисту прав вірян української Церкви в Криму.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/78221/

Следующая новость
Предыдущая новость

Стартовал 72-часовой молитвенный марафон Украинского межцерковного совета Лотерея Космолот - лучшие онлайн развлечения на ptclick.com.ua Лучшие бонусные программы от казино Слот Азарт ждут вас! Мужские кожаные сумки – удобство и стиль Фурнитура для стеклянных дверей и душевых кабин

Публикации