Архиєпископ Климент заявив про ліквідацію Росією ПЦУ в Криму, звинуватив владу України та підтримав Філарета

18.05.2019 18:12 0

Архиєпископ Климент заявив про ліквідацію Росією ПЦУ в Криму, звинуватив владу України та підтримав Філарета

Архиєпископ Сімферопольський та Кримський Православної Церкви України Климент заявив, що Росія 18 травня остаточно ліквідує парафії Української Церкви в Криму. Він звинуватив українську владу в « злочинній бездіяльності» і заявив, що «буде вимушений разом із духовенством Кримської єпархії просити притулку в інших країнах світу».

«Можу впевнено сказати, що Росія мститься нам за участь у формування ПЦУ, і 18 травня вона остаточно ліквідує парафії Української церкви в Криму», - заявив Климент. Він додав, що прихожани і священнослужителі Православної Церкви України в Криму отримали запевнення від Президента України про повну підтримку і захист з боку держави, але після Собору і створення ПЦУ їх «фактично кинули на поталу Росії». Про це пише «Главком».

«Розуміючи всі аспекти ситуації, що динамічно розвивається, як єдиний правлячий архиєрей, який все ще здійснює архипастирське служіння на втрачених українських землях, від імені громад православних віруючих Криму закликаю:

- Негайно провести спільну зустріч Його Святості патріарха Філарета і Його Блаженства митрополита Епіфанія для подолання всіх розбіжностей у поглядах на розвиток нашої Церкви на основі братської любові та інтересів України, використовуючи напрацювання, що мали місце до Об’єднавчого Собору 15 грудня 2018 року;

- Президента України, народних депутатів, членів уряду, чиновників різних рівнів припинити втручання у внутрішнє церковне життя і роздмухування мови ворожнечі в засобах масової інформації і соціальних мережах;

- Відкласти ухвалення офіційних церковних рішень до гармонізації ситуації і подолання конфліктної ситуації, яку інспірують ззовні».
Священнослужитель звернувся до владик з проханням захистити українське православ’я, не «розпинати» один одного і патріарха Філарета.
«І наостанок маю заявити, що у випадку ліквідації Української Православної Церкви в Криму і продовження процесу її прихованого знищення в Україні буду вимушений разом із духовенством Кримської єпархії просити притулку в інших країнах світу, оскільки саме злочинна бездіяльність органів державної влади України протягом останніх п’яти років по відношенню до кримських проблем, зокрема церковних, нехтування даними гарантіями по захисту прав українських громадян в Криму і підтримки з боку держави призводять до таких непоправних наслідків», - резюмував архиєпископ Сімферопольський і Кримський.

Архиєпископ Климент підтримав і почесного патріарха Філарета у його нещодавніх заявах щодо необхідності проведення Помісного Собору задля зміни статуту ПЦУ і подальшого проголошення патріархату Церкви:

«Ми прагнули і прагнемо розбудовувати справжню незалежну Церкву. Ми ніколи не погоджувалися і не погодимось на статус церковного об’єднання України, обмеженого в правах. Саме процес подальшої розбудови і зміцнення ПЦУ став підґрунтям переходу до її складу парафій Московського Патріархату в Україні».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/75863/

Следующая новость
Предыдущая новость

Занимайтесь спортом в кроссовках Аир Форсы Строительные люльки ZLP – 630 с полной комплекцией Складний портативний зарядний пристрій Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Партии с денежными призами на кону

Публикации