Архиєпископа Лонгина (Жара) знову «наказали вбити»

12.06.2018 12:52 30

Архиєпископа Лонгина (Жара) знову «наказали вбити»

В останні дні в мережі Інтернет та електронних розсилках православних груп УПЦ (МП)/ РПЦ мусується тема майбутнього замаху на вбивство архиєпископа Банченського Лонгина (Жара), вікарія Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП), якого нібито "українська влада наказала прибрати протягом двох тижнів", повідомляє "Релігія в Україні".

Нещодавно архиєпископ Лонгин виступив з церковної проповіддю, з якої з'ясувалося, що він виховує у дітей-сиріт фобію до електронних документів, обіцяє "кару Господню" парламенту, а передбачувану автокефалію оголосив "церквою антихриста".

Через кілька днів в інтернеті і православних чатах з'явилися заклики посилено молитися за владику-сповідника, на якого готується замах. Зокрема, 8 червня такий собі Антоній Карпов через сайт Frontnews.eu сповіщає: "Тільки що надійшла по інформація про те, що українські власті наказали прибрати Його (Владику Лонгіна) протягом двох тижнів, за правду, за те, що він відкрито говорить людям правду і веде людей по Справжньому шляху. Попросіть всіх молитися за Нього. Боже, Милостивий, спаси і сохрани Владику Лонгіна. Пресвята Богородиця відведи від Нього всі напасті. Дуже прошу поширити цю інформацію, будемо молитися за Нього ".

Такого ж змісту повідомлення - "Дорогі співмолитвеники! ... З'явилася правдива інформація про те, що українські власті наказали прибрати владику Лонгіна протягом двох тижнів ..." – можна почитати у різних електронних групах віруючих УПЦ (МП) / РПЦ.

Слід зазначити, що тема про вбивство владики Лонгина (Жара) не нова. У 2017 році, на піку боротьби з екуменічним курсом Патріарха Кирила, владику Лонгіна нібито "отруїли, він чекав смерті", але "дивом зцілився".

Деякі спостерігачі роблять висновок, що як тільки владика Лонгін виступає з критикою можновладців в Церкві або державі, в православному середовищі відразу з'являється інформація про те, що його хочуть за це вбити.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71432/

Следующая новость
Предыдущая новость

Иконостас по индивидуальному заказу и коллекция готовых изделий Прокат необходимой мебели Качественные ортопедические матрасы по приятной цене Мульчирование: преимущества и специфика технологии Надежная и стильная Toyota – лучший выбор для города

Публикации