Археологи віднайшли місце, де відбулось біблійне диво

03.08.2019 14:25 0

Археологи віднайшли місце,  де відбулось біблійне диво

Археологи розкопали древню християнську церкву біля Галилейського моря на півночі Ізраїлю. Вони переконані, що це Церква апостолів у селищі Віфсаїда, згадана у Біблії. Її побудували над будинками послідовників Ісуса Христа апостолів Павла та Андрія. Саме на цьому місці Ісус нагодував 5 тис. людей двома рибами та п'ятьма шматками хліба.

Історичний географ Стівен Нотлі зазначає, що це давнє єврейське рибальське селище Віфсаїда, яке згодом стало римським містом Джуліас, повідомляє Gazeta.ua.

Спочатку відкриття викликало багато суперечок, адже розкопки гіпотетичної Віфсаїди ведуться з кінця 1980-х за 1,6 км від нового місця. Але у новому місці знайшли давню візантійську церкву, яку описав християнський паломник у VIII ст. У описі зазначив, що її збудували над будинками апостолів Петра та Андрія, що й підтвердив виявлений фундамент церкви.

"У нас є набагато більше доказів, які підтверджують, що це Віфсаїда", - заявив Нотлі.

Церкву Апостолів збудували близько 725-го. Тоді баварський єпископ Віллібальд відвідав Віфсаїду та залишив опис виявленого храму.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/76728/

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить зажигалку зиппо на bird.in.ua Современные услуги печати Мінкульт закликає УПЦ пояснити чергову співпрацю її митрополита з владою "ЛНР" Працівники ювенальної поліції влаштували свято дітям молодіжного табору Мукачівської єпархії УПЦ Проточные фильтры высокого качества

Публикации