Археологи виявили найдавнішу та рідкісну усипальницю чотирьох ченців

16.03.2019 16:32 3

Археологи виявили найдавнішу та рідкісну усипальницю чотирьох ченців

У провінції Хенань, в Китаї групі археологів під час розкопок вдалося виявити унікальну гробницю чотирьох ченців. Як повідомляють дослідники, усипальниця датована періодом правління династії Цзінь (1115-1234 рр.).

Неймовірна знахідка була зроблена в місті Аньянг. Гробниця зведена з цегли. Її довжина становить 9,35 метра, а ширина -3,6 метра.

Відомо, що в ній були поховані чотири ченця. Усипальниця прикрашена фресками з сюжетами, які рідко зустрічаються, наприклад, відвідування лікаря, і написом, що розповідає про життя похованих.

"Могили ченців з подібним епіграфом зустрічаються досить рідко, -каже голова інституту археології Аньянге Конг Демінг. А в виявленій нами гробниці є і такий напис, і чотири похованих ченця".

Як розповідає Демінг, усипальниця складається з чотирьох поховальних камер. Відповідно, в кожній з них перебувало по одній глиняній посудині з останками похованих ченців.
Більше того, епіграф розміщений на вівтарному столі. Він також описує історію деяких буддійських храмів.

"Фрески добре збереглися, вони зображують суспільне життя в період правління династії Цзінь. Такі знахідки роблять цю гробницю унікальною, збільшуючи її цінність для досліджень", - резюмує Конг.

У 1115 році Агуда прийняв титул імператора і дав своїй династії назву Цзінь (Золото).

Династія Цзінь (букв. Золота) правляча чжурчженьська династія імперії Цзінь (по іншому прочитання - Кінь). Засновником династії був Агуда з клану Ваньянь, територія впливу якого спочатку обмежувалася басейном річки Амур. Про це інформує Znaj.ua.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/75096/

Следующая новость
Предыдущая новость

Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни Играть на лучшие игральных слотах на сайте игрового клуба Cyberpunc Профессиональная организация безопасности в Киеве Женские леггинсы по лучшей цене Сайт Casino Tramps подарит удовольствие в бесплатных слотах

Публикации