Археологи виявили біля Софії Київської грандіозну знахідку

02.07.2019 3:39 0

Археологи виявили біля Софії Київської грандіозну знахідку

Минулого тижня стартували сезонні розкопки у Софії Київській. Нещодавно археологам вдалося знайти унікальну монету, а пізніше вони виявили грандіозне відкриття – муровану з плінфи монументальну споруду ХІІ ст.

Величезну споруду площею 100 м кв. знайшли на території Національного заповідника "Софія Київська".

Спочатку на глибині 15-20 см було знайдено монету Полушка 1721 року, а пізніше "докопалися" й до значно грандіознішого відкриття.

За словами археолога Тимура Бобровського, орієнтовна площа знайденої споруди становить приблизно 100 м кв. Археологи припускають, що це може бути надбрамна церква, однак точно ніхто відповісти поки не може.

"Це може бути Софійська брама з надбрамною церквою, на кшталт Золотих воріт. А, можливо, і щось інше. Незабаром знатимемо більше…", – прокоментував Тимур Бобровський.

3.jpeg

Такі розкопки, які мають на меті вивчення території садиби, у минулі роки дали можливість знайти залишки давньоруської лазні 12 століття, фрагмент стародавньої огорожі монастиря. Раніше на території садиби собору археологи розкопали фундаменти келій 17 століття, їхні повторні дослідження, які проводяться сьогодні, на думку дослідника, дозволять знайти входи до підземельних споруд, господарських льохів садиби Софійського собору.

знахідка_2.jpeg

Дослідження проводяться спільною експедицією Національного Заповідника Софія Київська та Інституту Археології НАН України. Про це інформує Znaj.ua.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/76339/

Следующая новость
Предыдущая новость

На аукціоні продають богослужбове приміщення УПЦ Окупаційний "голова" Криму привітав кримського митрополита УПЦ з 25-річчям служіння Постельное белье Viluta – для соотечественниц, ценящих комфорт Священики УПЦ спільно з волонтерами забезпечили п’ять підрозділів ЗСУ ліками Программа Флекс

Публикации