Апостольський нунцій повечеряв разом з київськими безхатьками

16.01.2018 22:17 9

Апостольський нунцій повечеряв разом з київськими безхатьками

На святвечір за юліанським календарем Римсько-Католицька Церква підтримала багатьох зневірених, часто тяжко хворих і літніх людей у Києві вечерею із 12 страв. На святковому столі були борщ, вареники, голубці, гриби, картопля, риба й інші страви та напої.
На початку вечері священики, ламаючи спільно із безхатьками хліб при однім столі, закликали присутніх так само поламати бар'єри між різними людьми, зменшити власний егоїзм та пиху й скуштувати їжу, освячену любов’ю до ближнього.
Звертаючись до присутніх, апостольський нунцій сказав, що розуміє бездомних, які прийшли сьогодні до храму на братню вечерю, щоб відчути теплу, людську атмосферу.
«Чому Папа відправляє мене до вас? ‒ запитав Клаудіо Гуджеротті. ‒ Чому він не відправляє мене до якихось принців, королів, олігархів, представників влади? Тому що ви є саме тими, кого Бог любить найбільше. Я переконаний, що ваші життя були дуже нелегкі. І що часом справді важко посміхатися. І ми закриваємось у собі, щоби нести тягар життя, яке маємо... Ми втомлені від наших вимушених реакцій на наступ недобрих людей. Але сьогодні Ісус садить всіх нас за один багатий стіл, ніби найпочесніших своїх гостей. Він теж був безхатьком. І теж шукав місяця, де можна прихилити голову».

Він побажав безхатькам "Смачного!" і це викликала в учасників святої вечері веселе пожвавлення.
Під час вечері священики сиділи за одним столом із безхатьками та обходили гостей, розпитуючи, чи сподобалося їм. Один із присутніх, Володимир, відповів президенту «Карітас-Спес Україна» о. Петру Жарковському: «Завдяки святим отцям і "Карітас-Спес Україна" ми отримали тепло та порятунок, чудову смачну їжу, якої було всім удосталь. Нас рятували від голоду й холоду не лише зараз, а й цілий рік. Нам допомагали Римсько-Католицька Церква, «Карітас-Спес Україна» та брат Себастьян Янковський, які привозять страви машиною, щоб нас порятувати від нестачі їжі, роздають нам теплий одяг та взуття. Хай Бог береже організаторів цього святкового вечора, Папу Римського, Апостольського Нунція та кардиналів, святих отців та усіх католиків».
Гостям повідомили, що їх годуватимуть у трьох точках: у Києво-Могилянській академії на Подолі, у церкві Всіх Святих на Либідській та на Дарниці. В одному приміщенні всі охочі повечеряти не можуть розміститися.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучший вид заработка, это онлайн казино Нетгейм с бесплатными фриспинами Рискуйте и получайте множество призов Диякон УПЦ КП проведе для дітей з особливими потребами концерт «Клавішний Спас» Купить парогенераторы в интернет-магазине Последние новости Кыргызстана на manas.news

Публикации