Апеляційний суд відмовився зняти арешт із майна Януковича у справі митрополита Драбинка

01.06.2019 12:19 3

Київський апеляційний суд відмовився зняти арешт із нерухомості колишнього президента України Віктора Януковича у справі про незаконне позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка. Відповідне рішення ухвалили 26 березня, його опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень 30 травня. У документі не вказано прізвища, але "Українські новини" пишуть, що йдеться саме про митрополита Драбинка і Януковича, повідомляє видання Гордон.

Суд залишив чинним рішення Печерського суду Києва про арешт земельної ділянки загальною площею 1,7688 га у селі Нові Петрівці Київської області, квартири, машиномісця у підземному паркінгу загальною площею 20 м², машиномісця загальною площею 19,9 м², а також житлового будинку на Вишгородському житловому масиві в Києві.

Рішення оскарженню не підлягає.

Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та колишнього начальника київської міліції Валерія Коряка підозрюють у незаконному позбавленні волі владики Драбинка в червні – грудні 2013 року. Тоді єрарх був помічником нині покійного Предстоятеля Української Православної Церкви Московського Патріархату Володимира. За версією слідства, так Янукович намагався натиснути на Володимира і змусити його піти з посади, а потім призначити лояльнішого до влади главу УПЦ МП.

У справі про незаконне позбавлення волі Драбинка фігурує також народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський. У грудні 2016 року Верховна Рада дозволила притягти Новинського до кримінальної відповідальності – у поданні Генпрокуратури йшлося, що депутата підозрюють у перевищенні повноважень. Новинський уважає справу "політично мотивованою".

У серпні 2018 року суд повторно дозволив затримати Януковича у справі митрополита Олександра Драбинка.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/jurisprudence/76019/

Следующая новость
Предыдущая новость

Инвестиции в развитие гостиничного бизнеса Беларуси Самые популярные приложения для взлома мобильных игр на Андроид Купить софтшелл куртку онлайн Зеркало казино Вулкан 777 Качественная раскрутка сайтов с гарантией результата

Публикации