Анонс: У Дем’яновому Лазі вшанують жертв сталінських репресій

10.10.2019 10:32 0

Анонс: У Дем’яновому Лазі вшанують жертв сталінських репресій

У неділю, 27 жовтня, у меморіальному комплексі Дем'янів Лаз відбудуться урочистості з нагоди вшанування 30-ї річниці перепоховання жертв сталінських репресій. Архиєрейське богослужіння очолить архиєпископ і митрополит Івано-Франківський владика Володимир (Війтишин). Богослужіння розпочнеться о 13.00 год.

Тридцять років тому, у жовтень 1989 року, тут відбулося перепоховання жертв комуністичних репресій. Очевидці стверджують, що саме перші дні розкопок були найважчими: «Ледь не в халяви набирали – то мозки, все, що розчинилося. То була така рідина. Ми мали сітку, це проціджували, щоб нічого не лишити», - пригадував Зиновій Дума.

Розкопки розпочалися 21 вересня і тривали 40 днів. Було знайдено три могили і в них останки 539 людей, із них 129 молодих дівчат – про це свідчили заплетені коси. Більшість загиблих убиті пострілом в потилицю з дрібнокаліберної гвинтівки, для гарантії груди багатьох простромлені російським штиком.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/77404/

Следующая новость
Предыдущая новость

С качественным и удобным постельным бельем ваш сон будет как у младенца Игорь Янковский - известный меценат и бизнесмен Домашние животные - большая ответственность Заказать качественный ирригатор для зубов Автогражданка в электронном виде

Публикации