Ангели-охоронці та демони

25.11.2018 21:59 21

«Ангеле, хоронителю мій! Ти все при мені стій. Рано і ввечір, вдень, вночі, будь мені до помочі. Стережи мою душу і тіло». Багато батьків, як їхні діти навчаться тільки говорити, заохочують їх вивчити цю молитву і кожного ранку та вечором молитися.

У Святому Письмі є багато місць, де описані різні історії явлінь Божих посланців і чудесних порятунків вірних в скрутних становищах і всяких бідах. У дуже відомому 90-му псалмі, який для багатьох став улюбленою молитвою, міститься запевнення кожного, хто житиме під покровом Всевишнього. Там сказано, що він буде збережений і захищений від усяких ворогів, від мору, від чуми, від стріли, від усякого лиха і кари, які не наблизяться навіть і до його помешкання, бо буде під захистом ангелів.

Ось як це потверджує сучасна історія (90-ті рр. минулого століття). Один молодий чоловік потрапив у руки бандитів. Вони закрили його в підвалі, а вранці мала відбутися над ним розправа. За всю ніч він 700 разів прочитав 90-й псалом. На світанку без усяких погроз його випустили з миром. Зараз він служить священиком.

На жаль, страшними, лютими і немилосердними ворогами людини є ангели, що відійшли від Бога й стали злими демонами (бісами). У них одна-єдина мета – згубити якомога більше людей. Власне боротися проти них і закликає вірних апостол Павло. А найбільшою небезпекою, як він застерігає, є те, що сатана може приймати вигляд і світлого ангела. Тому, щоб не потрапити в тенета лукавого, потрібні добрі знання основ духовного життя.

Великі святі аскети наголошували уникати найменших проявів гордині та зарозумілості, бо вони, власне, і є дорогами і засобами занапащення й опанування людини демонами.

Ось як про це розповів відомий старець-архімандрит зі свідчення одного монаха. «Я був ревним монахом і старався уважно, зосереджено і щиро молитися. Це приносило мені насолоду – і я думав, що досягнув істинно високого духовного життя. Мені здавалося, що уже не маю потреби в провіднику і наставнику, тому перестав відвідувати свого духовного старця. Одного разу, під час моєї келійної молитви, переді мною постав прекрасний світлий ангел. Він сказав, що моя ревність і молитва вгодні Богові, але цього недостатньо. Потрібна ще жертва. І ангел запропонував пожертвувати одним оком. Чернець, в екстазі від радості вхопив свічку і тримав її палаючою перед оком, аж поки не знепритомнів.

На утрені його в храмі не було. Стривожені цим, браття прийшли до нього в келію і застали уже без одного ока. Він не сказав їм правду про те, що сталося і не пішов до духівника.

Будучи переконаним, що дійсно приніс вгодну Богові жертву, почав посилено молитися. І ось знову перед ним постав ангел і сказав, що Бог прийняв його жертву, але щоби вповні догодити Йому, то потрібно віддати і друге око. Тепер чернець так засмутився, що не знаходив собі місця.

Браття помітили його стан і порадили обов’язково прийти до свого духівника. І він послухав їх. «Чому ти перестав мене відвідувати і хто тепер тебе наставляє, чи не ангел? І як це ти втратив око, чи не за його порадою?». Ці слова так вразили молодого монаха, що він впав до ніг свого вчителя і обливаючись сльозами, розповів йому всю правду».

А поява дійсно святих Ангелів від Бога може бути тільки смиренним і покірним вірним заради порятунку від якихось бід при єдиній умові, що вони не впадуть в гординю і зарозумілість. Найкращим прикладом, звичайно, є Пресвята Діва Марія, яку Господь вибрав на Матір Його Єдинородного Сина не за молитовність, не за постування чи що-небудь інше, а за смирення.

А святі старці говорили: якщо і направду з’явиться тобі ангел, не приймай його легковірно, але смирись, кажучи: «Я живу в гріхах і негідний бачити ангелів Божих».

Так одному братові явився диявол в образі ангела світла і сказав йому: «Я – Архангел Гавриїл, посланий до тебе». Монах на це відповів: «Дивись! Може ти до когось іншого посланий? Тому, що я недостойний, щоб до мене посилали ангелів». І диявол зразу ж зник.

Останнім часом можна сказати, що у нас в Україні, як і в усьому світі, все частіше люди стали звертатися до екстрасенсів, чародіїв, ворожбитів і т.д. Але всі вони пов’язані зі злою силою, тому не можуть рятувати від бід. А ще гірше, що на перший погляд видима допомога, насправді з часом повертається ще більшими бідами не лише одній людині, але й її рідним. На цю тему є багато свідчень екзорцистів. З науки Христа знаємо, що тільки святі ангели є справжніми охоронцями, тому до них і звертаймось про допомогу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/blog/73662/

Следующая новость
Предыдущая новость

Казино Азино – подробности об азартном заведении Монастир на Франківщині перейшов під юрисдикцію Київського Патріархату Очищение и минерализация воды Археологи виявили на Львівщині сліди монастиря княжих часів Красивые церковные иконы с доставкой

Публикации