Активісти обіцяють продовжити блокаду Києво-Печерської лаври

10.01.2018 15:54 3

Активісти обіцяють продовжити блокаду Києво-Печерської лаври

Активісти громадської організації "С14" мають намір продовжити акції, спрямовані проти Української Православної Церкви (Московського Патріархату); Києво-Печерська лавра буде центральною локацією таких акцій.

Про це "Обозревателю" розповів координатор С14 Маркіян Яциняк.

Відповідаючи на запитання, що в "С14" планують зробити після акції, проведеної в лаврі 8 січня, він пообіцяв: "Наші наступні акції будуть більш масштабними і більш тривалими. Можливо, в форматі блокади або якогось іншого цікавого креативу".

"Точкою докладання зусиль буде лише лавра?" - попросив уточнити "Обозреватель". "Можливо, будуть і інші об'єкти, але лавра - головний "штаб", звідки вони поширюють свої ідеї "русского міра". Це знакове, символічне місце - під час Євромайдану саме там ховалися тітушки, там зберігали зброю. У січні 2014 року туди приїжджав російський офіцер Гіркін для участі в "хресній ході", - пояснив активіст.

Відповідаючи на запитання, як в "С14" бачать шляхи вирішення проблеми наявності релігійного ресурсу противника на території України, Яциняк сказав: "На державному рівні має бути чітко позначено: УПЦ (МП) - це філія Російської Православної Церкви. Необхідно називати речі своїми іменами. Одночасно необхідно працювати з людьми, роз'яснювати їм, щоб вони розуміли, яку церкву вони відвідують".

У той же час активіст переконаний: "Зрозуміло, Києво-Печерська лавра повинна бути українською. Туди повинні бути допущені всі православні конфесії без обмежень. УПЦ (МП) не має права монополізувати святиню".

Відповідаючи на репліку "Обозревателя" про те, що УПЦ (МП) може організувати у відповідь на подібні акції "хресні ходи" і акції протесту, Яциняк сказав: "Нехай протестують - вони мають на це право. А наше завдання - інформаційно висвітлювати ті кроки, які ми робимо, працювати з населенням і пояснювати. Вчора ми цим і займалися".

Як повідомляпа РІСУ, 8 січня активісти "С14" пікетували Києво-Печерську лавру. Під час спілкування з ними неместнік лаври зробив низку заяв. Зокрема, митрополит Павло заявив про те, що Крим "ніколи не був українським", а УПЦ (МП) це не що інше, як РПЦ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/69661/

Следующая новость
Предыдущая новость

Американский сорт кофе Magnum: для истинных ценителей Онлайн запись на приём к репродуктологу Надгробия и похоронная атрибутика из гранита Міністр з питань тимчасово окупованих територій обговорив з архієреями УПЦ КП ситуацію в Криму і Донбасі Партии с денежными призами на кону

Публикации