Активісти завітали до скандального запорізького храму УПЦ (МП), де побили воїна АТО

17.01.2018 22:13 6

Активісти завітали до скандального запорізького храму УПЦ (МП), де побили воїна АТО

Члени організації C14 з Києва та Дніпра 16 січня відвідали храм Петра і Февронії УПЦ (МП) в Запоріжжі.

Про це повідомляє Depo.Запоріжжя з посиланням на сторінку організації.

Активісти приїхали до міста на суд у справі АТОвця Святослава-Андрія Грушевського. До церкви вони вирушили після засідання. У С14 стверджують, що хотіли поспілкуватися з настоятелем або працівниками храму про побиття двох людей, яке сталося поруч 6 січня.

"Ніхто не пішов на діалог. Бойового крила (членів організації "Радомир", яких підозрюють у побитті - Ред.) також не зустріли. Усі налякані", - додають активісти.

Нагадаємо, що священик Московського Патріархату Євген Молчанов під час церемонії поховання відмовився відспівувати дитину через те, що хлопчик був хрещений в Київському патріархаті. Батьки намагалися знайти допомогу у найближчому храмі Іонна Кронштадтського, але там перед ними просто зачинили двері. Обурені діями священиків Московського Патріархату запоріжці несли під церкви цієї конфесії дитячі іграшки. В одному з храмів охоронець спочатку став виштовхувати дівчат, а пізніше викликав невідомих (підозрюють, що з "бойвого крила" єпархії - організації "Радомір"), які побили ще двох учасників флешмобу, зокрема учасника АТО. Обурені цим запоріжці влаштували стихійну акцію протесту біля церкви. Запорізький священик УПЦ МП у соцмережах пообіцяв "просто та спокійно" знищувати ворогів.

СБУ під час обшуків знайшла у члена "Радомира" автомат та проросійську символіку.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/69743/

Следующая новость
Предыдущая новость

Купив дизельный компрессор, вы будете на шаг впереди На Херсонщине духовенство обвинило главу сельсовета в намерении передать фирме с российскими корнями землю, на которой стоит храм УПЦ КП Отличная частная клиника в Киеве История создания храма Святого Климента в Одессе Строительные люльки ZLP – 630 с полной комплекцией

Публикации