Автомотовелопробіг, ініційований УГКЦ, «прошив» молитвою весь Івано-Франківск

12.05.2018 22:13 6

Автомотовелопробіг, ініційований УГКЦ, «прошив» молитвою весь Івано-Франківск

В Івано-Франківську 12 травня відбувся символічний молитовний автомотовелопробіг. Колона з ретроавтомобілів, велосипедів об’їхала місто з однієї з околиць до центру.

Маршрут руху колони з понад сотнею учасників розпочався з мікрорайону Позитрон – з храму Богоявлення Господнього. Далі учасники атомотовелопробігу відвідали храм редемптористів, парафію і храм пророка Іллі, меморіальний сквер у центрі міста, де поховані герої майдану, парафію і храм Святого Духа, церкву Архистратига Михаїла. Завершився захід на вулиці Чорновола на парафії Вознесіння Господнього.

«Наш автомотовелопробіг відбувається в рамках фестивалю Христового міста «Вгору серця, - розповів власкру РІСУ Наталії Палій отець Зеновій Слоїк з молодіжної комісії Івано-Франівської архиєпархії УГКЦ. – Він став щорічним і уже традиційним. А у цьогорічному заході є новинка - на вулиці Миколи Сімкайла освятимо невеличку новозбудовану каплицю».

1w.gif

Зі слів організаторів, протягом декількох років до участі у автомотовелопробігу долучалася різна кількість учасників. Було і до тисячі, і двісті, і двадцять. «Хоча кількість не має жодного значення, - наголошує організатор заходу Ярема Стецик. – Ми нікого особливо не запрошуємо – до пробігу можуть долучитися всі бажаючі. Головне – це маршрут, який є символічним і охоплює весь наш обласний центр і прямуючи яким охоплюємо, «прошиваємо» Івано-Франківськ молитвою».

2w.gif

Цікавинкою автомотовелопробігу став також супровід живого оркестру під назвою «Слава Ісусу Христу». Музиканти оркестру їхали на відкритій вантажівці і виконували популярні християнські пісні та марші.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/71122/

Следующая новость
Предыдущая новость

Для чего дарить цветы? Скупка золота и антиквариата – профессиональная оценка экспертом Как научить детей английскому языку? Оригинальная одежда Bad Boy Последний айфон со скидкой

Публикации