Автокефалія – це сильний удар по Росії і її Церкві, яким прийдеться переписувати свою історію, - Філарет

01.08.2018 9:53 9

Автокефалія – це сильний удар по Росії і її Церкві, яким прийдеться переписувати  свою історію, - Філарет

Про те, як проголошена автокефалія Української Православної Церкви вдарить по позиціях РПЦ та Московського Патріархату в Україні, розповів в інтерв’ю «Прямому» Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет.

«Удар буде сильний, дуже сильний. Перше – історія російської церкви буде починатися не з хрещення Русі, а буде починатися з 1448 року. З того часу, коли вона відокремилась від Київської митрополії. І сама Москва визнала це в 1948 році, коли святкувала 500-ліття автокефалії російської церкви. Значить історія російської церкви буде починатися з ХV століття. Це – перше.

Друге – Україна не була, не є і не буде частиною Росії. Бо Русь існувала, а Росії не було як держави. А потім, коли виникла держава, але називалася вона Московією, а не Руссю. А Русь – це Україна. Навіть Крим, якщо взяти, то Крим належав Русі. Бо князь Володимир переміг візантійське військо в Криму. А раз він переміг – значить Крим став належати Русі. Те, що російській Церкві прийдеться переписувати свою історію, і не тільки церкві, а й Росії прийдеться переписувати свою історію, – це видно очевидно. І тому йде така шалена боротьба», - наголосив Патріарх Філарет в інтерв’ю.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/72042/

Следующая новость
Предыдущая новость

Идеальные розовые кроссовки Nike M2K Tekno Виды отчетов по практике: студентам на заметку Gotslot - яркие автоматы и их полное описание Комфорт для ребенка и спокойствие для родителей Игры в клубе Азино777 для настоящих ценителей риска

Публикации