«Автокефалія приведе до єдності православних в Україні», - Варфоломій I

04.11.2018 8:49 6

«Автокефалія приведе до єдності православних в Україні», - Варфоломій I

Сьогодні у Стамбулі після підписання Угоди про співпрацю між Україною та Вселенським Патріархатом, Патріарх Варфоломій звернувся з промовою до Президента Порошенка та українського народу.

«Живемо сьогодні в історичний момент – підписано Угоду про співпрацю між Вселенським Патріархатом ом і Україною. Право православних України мати автокефальну Церкву і це бажання, яке ви мали впродовж багатьох років, здійснюється у ці дні. Ви мали на це право, як і інші народи, які отримали автокефалії від нашої Церкви. Це виключне право Вселенського Патріархату дарувати автокефалію і період для цього дозрів. Ми переконані, що рішення про автокефалію приведе до єдності православних в Україні.

Мати-Церква вважає за доцільне надати Україні право на автокефалію. Ця нова Церква увійде в сімю православних Церков світу», - наголосив у промові Вселенський Патріарх..

Варфоломій I подякував Петру Порошенку за візит та за «прекрасний храм св.Андрія, де буде постійне представництво Матері-Церкви в Україні».

«Молюся за якнайшвидший візит в Україну і благословляю благочестивий український народ», - промовив Патріарх Варфоломій після підписання у Стамбулі Угоди про співпрацю між Україною та Вселенським Патріархатом.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/constantinople_patriarchy/73319/

Следующая новость
Предыдущая новость

Светодиодные лампы Эдисона – новинка с ретро дизайном Качественные и стильные часы Casio Печать конвертов на все случаи жизни Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона Как правильно остеклить балкон в Домодедово: основные особенности

Публикации